видеокарта amd radeon rx480 ниска цена

Видеокартите AMD Radeon RX480 вече на много ниска цена

 Вече могат да се закупят видеокартите AMD Radeon RX 480 на много ниска цена

Radeon RX480 е най-евтината видео карта с поддържа виртуална реалност на пазара. AMD изпълниха обещанието си да представят нови по-достъпни видеокарти. Цената им започва от 520 лева и определено е по-евтина от моделите на NVIDIA. Изчислителната мощност на картата е повече от 5.8 терафлопа. Потребителите ще могат да избират между два варианта: с 4GB или с 8GB памет. Макар и мощна, видеокартата ще има нужда само от 150 W захранване, което освен достъпна като цена я прави и икономична.

AMD наистина направи правят сензация на пазара, понеже 520 лева за подобна графична мощност са малко. Шлемовете за виртуална реалност преди изискваха видеокарти за над 700 лева, а сега за 200 лева по-малко без да се прави компромис с производителността.

Линк към: Най-добрите оферти за Radeon RX480

radeon-rx-480 най-евтино

Видеокартата Radeon RX 480 използва графичния процесор Polaris 10 XT, който се произвежда чрез 14 нанометров FinFET технологичен процес.

Чипът разполага с 2304 стрийм-процесора и работи с тактова честота 1266 MHz. Разбира се, промени по самата архитектура Polaris също се забелязват. В нея са включени доста новости, които помагат на Radeon RX 480 да се справя на толкова високо ниво, без нуждата от голям захранващ блок, на много ниска цена. Картата има нов контролер на паметта и геометричен процесор, както и обновен команден процесор и L2 кеш памет.

Radeon RX 480 идва с много „защитени за бъдещето” качества, вкл. HD игри в DirectX 12 и Vulkan. Архитектурата Polaris поддържа асинхронните изчисления за игри и VR приложения, използващи новите API. В съчетание с AMD FreeSync технология дава на геймърите плавни кадри с 1440p резолюция в най-натоварващите игри.

Картата Radeon RX 480 поддържа дисплей- и видео технологии от следващо поколение – такива са HDMI 2.0b, DisplayPort 1.3 HBR3 и DisplayPort 1.4 HDR, честоти на опресняване за UltraWide и еднокабелна резолюция 5K при 60Hz. В нея е вграден и най-гъвкавият декодерен ускорител на AMD, с възможност за възпроизвеждане на HDR филми с 10-битов HEVC8 от Netflix, Amazon и други източници. Поддържат се също ускорен H.264 видео стрийминг и ускорено VP9 видео от сайтове като YouTube.

You may also like...

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *