Крейг Райт твърди, че той е Satoshi Nakamoto – създателя на Bitcoin валутата

Търсенето на Bitcoin създателя “Satoshi Nakamoto” е на път да приключи. И така, кой е той? Според съвместно разследване между ВВС, The Economist и GQ, човекът зад криптовалутата е австралийски учен Крейг Стивън Райт.
Райт е подписвал съобщения, като в използвал ключове, които са създадени малко след като Bitcoin е разработен. Той също пише своя блог пост подробно за участието си. Експертите са успели да свържат ключовете с блока биткойни, които са били добити от Satoshi Nakamoto през 2009 г.
С помощта на dark-web анализатора Gwern Branwen, чрез имейл архиви, преписи и изтрити публикации в блога Райт става главен заподозрян. Австралиецът заявява: “Направих всичко възможно да се опитам и да скрия факта, че аз разработих Bitcoin от 2009 г. насам,” и “Хората обичат моята тайна самоличност и мен ме мразят,” в някои от неговите съобщения.
Само ден, след като той беше публично изобличен, австралийската федерална полиция претърси дома и офисите на бизнесмена и е намерила “мощна компютърна система”, която изисква трифазен ток.

You may also like...

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *