Minecraft продава 10000 копия на ден – учи на компютърно мислене

За тези, които не знаят, Minecraft е бестселър – игра с отворен свят, където играчите могат да изследват и да си взаимодействат с един свят изграден от блокове. Това явление се е разпространило надлъж и нашир. В неотдавнашен доклад на The New York Times разкрива, че играта продава 10,000 копия на ден. Като се има предвид, че играта излиза за първи път преди пет години, това е много впечатляваща сума.
Повечето игри се продават най-много първите няколко месеца след излизането си. В същото време, Minecraft е продал над 100 милиона единици защото е налична за множество платформи.
Играта дава възможност на децата да творят и подобрява разбирането на компютрите. Не е учудващо тогава, че Microsoft обяви Minecraft: Education Edition.
Световете в Minecraft са огромни: недокоснатият свят се състои от до 60 млн блока. Подобряването на компютърното мислене е в следствие на това, че позволява на играчите да експериментират с логически функции и да създават други игри вътре в самата игра. Децата се учат по визуален начин да отстраняват грешки за да намират проблеми. Младите играчи се учат на решаване на проблеми, като играят в дигитални светове, по начин, който наподобява програмна логика. Така Minecraft учи децата ни на програмиране по-ефективно, отколкото нашата образователна система.

You may also like...

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *