Nike Magista 2 показва как технологиите могат да подобрят играта ви.

Чифт добри обувки играе решаваща роля в доброто представяне на всеки спортист. Това най-вече важи за футбола. Именно това е причината стотици марки да правят различни футболни обувки всяка година за да отговорят на изискванията на играчите. Последна футболна обувка на Nike, известна като Magista 2 принадлежи към този тип. Новият модел, за разлика от оригинала от 2014 г., е в резултат на две години изследвания, които включват събиране на информация от спортисти и 3D-принтирани прототипи за изграждане на дизайна.
Обувката е 30 процента по-лека от преди, благодарение на инструмента на Nike наречен Finite Element Analysis. Системата FEA тества модели за изграждане на оптимална основа за крака, което позволява на дизайнерите да конфигурират ключови елементи като поставянето на шипове. Процесът на създаване на прототипи, който в миналото би отнел седмици или дори месеци сега може да се направи в рамките на няколко часа благодарение на 3D технологията за печат. Тази технология е ускорила процеса на Nike за иновации десетократно.

magista 2 2016
От гледна точка на дизайна обувката е без конкуренция. Magista 2 има за цел да имитира горещите точки, където повечето играчи си взаимодействат с топката. Червеното разкрива областите с висока чувствителност при допир. Този проект първоначално е бил използван за прототипите на Magista 2 за събиране на данни, но Nike в крайна сметка решава да го превърне в реален продукт.
Подобно на това, което Adidas прави с неговите AlphaBounce обувки за бягане, изследователите на Nike са го използвали за улавяне на движение с цел да се проучи как различните области на крака контролират топката. Това се отразява върху горната страна на дизайна на Magista 2, който е направен от FlyKnit материала на Nike.
Magista 2 не е смарт обувка като тази на Lenovo, която следи фитнес нивото с конкретни цифри. Този модел Nike е направен за футбол. Така че, вземете чифт Magista 2 и изпробвайте на игрището да се убедите.

Разгледайте наличните оферти за Nike Magista

You may also like...

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *