PlayStation 4 Pro, цена, 798 лв, Slim версията, 594 лв

Sony пусна в продажба мощната конзола PlayStation 4 Pro с 4k поддръжка

PS4 Pro е най-мощната конзола, излизала до сега.

Тя осигурява несравнимо преживяване по време на играта. Уникалното на новия PlayStation 4 Pro е поддържката на 4k гейминг и HDR съдържание, което става благодарение на по-мощен процесор и графика. Твърдият диск е с капацитет 1 TB. Ъпгрейдваният модел идва с осемядрения х86-64 AMD „Jaguar“ процесор и графичен чип осигуряващ изчислителна мощ от 4.2 терафлопа – двойно повече в сравнение с PS4, който е с 2 терафлопа. Има и по-бърза рам памет, в сравнение с PS4.
Благодарение на 4K резолюцията и HDR картината става по-ясна, а цветовете по-живи. Картината е с по-меки, заоблени ъгли, а лицата изглеждат по-гладки и по-реалистични. Дребните детайли, като дим и пара, стават по- ясно забележими. HDR балансира светлината в игрите, като я прави по-близка до естествената и не натоварва очите. Много от феновете, гледат филми и телевизионни предавания на своя PS4. От Sony са помислили и за това, като водят преговори със своите партньори. Netflix има ново приложение при стартирането на PS4 Pro, което поддържа 4K. От YouTube също разработвт ново 4K-съвместимо приложение за PS4 Pro.
Един от основите въпроси вълнуващ геймърите е дали игрите за PS4 ще са съвместими с PS4 Pro. От Sony побързаха да ги успокоят, че всички игри ще са съвместими и с новата версия.
Другата новост от Sony е, че конзолата PlayStation 4 идва с нов дизайн в по-компактен корпус. Новата PS4 е с 30% по-малък обем спрямо предшестващата я, с 16% по-лека и с 28% по-ниска консумация на енергия. Поддръжката на HDR съдържание ще бъде добавена към старите PS4 конзоли чрез софтуерен ъпдейт.
Новата Pro конзола е съвместима с всички PS4 заглавия, но само някои ще могат да се възползват от новите възможности (4k и HDR).

PlayStation 4 Pro се продава на цена 798 лв., а Slim версията е 594 лв.

PlayStation 4 Pro, цена, 798 лв, Slim версията, 594 лв

Пълните технически характеристики на PS4 Pro:
Серия CUH-7000
Процесор: CPU: x86-64 AMD „Jaguar“, 8 ядрен, GPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon
RAM Памет: GDDR5 8GB
Твърд диск: 1TB
Външни размери: 295 × 55 × 327 мм (ширина × височина × дължина)
Тегло: 3.3 кг
BD/ DVD drive: BD × 6 CAV, DVD × 8 CAV
Вход/ Изход: Супер спийд USB портове (USB 3.1 Gen.1) 3 броя , AUX port – 1 бр.
Мрежа: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1
IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.0 (LE)
Захранване: AC 100V, 50 / 60Hz
Мощност на консумация: 310W (максимална)
Работна температура 5 ° С – 35 ° C
AV изход: HDMI порт (с поддръжка на 4K/HDR)
DIGITAL OUT (OPTICAL) порт

Някой игри, като Uncharted 4, CoD Black OPS III и други, ще получат пач още в деня на излизане на новата конзола , като ще изглеждат по детайлни, с по висока резолюция и със засилен фрамрейт. Това зависи от различните разработчици, но вероятно много игри ще ги последват. Новите заглавия, съвсем естествено, ще следват тази тенденция и ще излизат готови за новия хардуер, първите такива ще са Call of Duty: Infinite Warfare, Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda и Days Gone.
Дори да нямате 4K телевизор, или такъв който поддържа HDR, разлика ще се усеща – всички игри ще поддържат 1080, дори да не са го правили до сега, и ще имат засилен фреймрейт.
Няма да има специален или индивидуален контент за PS4 Pro и ще може да се ползва , всичко което ще излиза в бъдеще, като ще бъде съвместимо с всеки от трите модела – PS4, PS4 Slim и PS4 Pro.

PlayStation 4 Pro досега беше познат като Neo и от мнозина е наричан PS 4.5, тъй като е с нов хардуер, но не дотолкова, че да се брандира като PS5. Също както и PlayStation 4 Slim, който е старият хардуер, но в нова, по-компактна кутия.
Поради оплаквания на потребителите към DUALSHOCK 4, че двете гъби много лесно се изтъркват и тригерите, които при интензивна употреба започват да скърцат. С появата на PS4 Pro ще има нова версия на DUALSHOCK 4, който ще е по-издържлив. Според Sony, новото е, че светлината от фронталния панел ще осветява и краищата на тъч пада. Освен това, вече ще поддържа и USB комуникация, в допълнение към Bluetooth комуникацията. Настоящите DUALSHOCK 4 контролери ще бъдат съвместими с PS4 Pro. А новият DUALSHOCK 4 ще е съвместим както с PS4, така и с PS4 Slim.

А какво всъщност, е HDR?
High Dynamic Range или HDR е сравнително нов дисплей стандарт, който позволява значително повишена дълбочина на цветовете и много по-висок контраст спрямо Standard Dynamic Range (спецификацията, която е вече на няколко десетилетия, но все още се използва в по-евтините HDTV-та). Накратко, HDR съдържание пуснато на HDR-съвместим телевизор, произвежда значително по-плътно и богато откъм цветове изображение. Към момента HDR технологията е най-близкото до това, което виждат очите ни в реалния свят.

Защо имаме нужда от Premium HDMI кабел за използването на PS4 Pro на 4K TV?
За оптимално качество на картината е необходима освен PS4 Pro система и 4K TV с Premium HDMI порт (обикновено е маркиран в син цвят), също както и Premium HDMI кабел. Новият Premium HDMI формат може да изобразява 4K сигнал при 60 кадъра в секунда (60Hz). По-старите High Speed HDMI кабели (HDMI 1.4) технически са способни да изобразяват 4K сигнал на 4K TV, но производителността ще е ограничена до 30 кадъра в секунда (30Hz).

You may also like...

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *